bruidspaar met uinodiging

Als je een oneindig budget hebt, is het makkelijk, dan hoef je niet te kiezen vanwege de kosten. Maar als je wel een bepaald budget hebt, zoals de meeste mensen, kan het nog best lastig zijn. Wil je graag handgeschept papier, een illustratie op maat, gekalligrafeerde enveloppen, gouden inkt en gepersonaliseerde versiering? Dan heb je te maken met allerlei extra kosten. Misschien lukt het niet om al je wensen te laten passen binnen jullie budget. Dan moet je dus keuzes maken, maar je kunt ook combineren! Vind je het lastig welke keuzes je kunt maken? Dan heb ik dit voor jou geschreven!

bruid in trouwjurk koonings the wedding palace

(foto: ter illustratie, de persoon is fictief, fotograaf: Alana Fotografie)

Scenario 1.

Charissa is gek op kalligrafie en gouden details. Ze wil dit graag laten terugkomen in de uitnodigingen en tijdens de dag van de bruiloft. Haar vriend houdt meer van strak en modern. Ze houden wel beide van stijlvol.

Als het aan Charissa was zou ze graag een uitnodiging willen in goudfolie, goud gekalligrafeerde enveloppen, gouden waxzegels en alle naamkaartjes en tafelnummers ook in goud. Het liefst wil ze dit op handgeschept papier, maar de andere papiersoorten vind ze ook mooi. Haar vriend is helemaal niet zo’n fan van het handgeschepte papier, hij houdt meer van minimalistisch en strak. Hij wil vooral graag zijn gasten meteen verassen bij de eerste indruk: de enveloppen. Over de waxzegels is hij het wel eens, die horen er bij, dat maakt het extra stijlvol.

Ze hebben best wat ideeën over hoe hun dag zou moeten lopen. Ze willen geen verassingen wat betreft de outfits van hun gasten, dus een dresscode en uitgebreid dagprogramma en bepaalde instructies voor hun gasten zijn wel belangrijk. Dit willen ze op een detailkaart bijvoegen aan de uitnodiging.

Goud vinden ze beide mooi, maar niet alles hoeft goud, dat vindt hij een beetje too much. Ze besluiten om het te combineren met zwart. De uitnodiging en de detailkaart worden in zwarte letters op mooi luxe papier gedrukt. Ze kiezen voor een ontwerp met een detail in kalligrafie en verder strakke letters op strak luxe papier. De enveloppen worden wel gekalligrafeerd met gouden inkt en gesloten met een gouden waxzegel.

De naamkaartjes en menukaarten vinden ze beiden belangrijk, de menukaarten worden net als de uitnodiging in zwarte letters gedrukt, maar de naamkaartjes worden in goud gekalligrafeerd.
Zo hebben ze samen bepaalde items op elkaars wensen af kunnen stemmen en allebei tevreden!

Bruidegom maakt zich klaar

(foto: ter illustratie, de persoon is fictief, fotograaf: Pixels + Stories)

Scenario 2.

Liesbeth heeft al een hele hoop Pinterest afbeeldingen bewaard van uitnodigingen. Ze vind het handgeschepte papier zo mooi! Ze droomt gewoon helemaal weg bij alles van handgeschept papier.

Waxzegels en linten zijn voor haar minder belangrijk, het papier is zo mooi, dat heeft niks extra’s meer nodig vind ze. Bovendien de uitnodiging en de naamkaartjes die blijven echt bij. Die kun je bewaren. De gasten kunnen hun eigen naamkaartje bewaren, dit is wat ze wil! Maar met handgeschept papier zit ze op het randje van het budget wat ze met haar vriend heeft afgesproken. En ze willen ook nog graag menukaarten en bedankjes aan het eind van de avond…

Haar vriend snapt wel dat ze dit papier heel mooi vind. Hij vind zelf vooral de menukaarten belangrijk. Als je dan al die moeite doet met de styling tijdens de bruiloft… en tijdens het diner ziet alles er zo mooi uit, dan is het wel zo leuk als de uitnodigingen ook in stijl zijn.

Dat vind Liesbeth ook… Vriendlief stelt voor om dan de enveloppen en menukaarten in ander luxe papier te doen, maar dan uitnodiging en naamkaartjes wel op handgeschept papier. Dan kunnen ze het combineren. Zo houden ze net wat meer ruimte over en kunnen ze ook nog gaan voor leuke bedankjes!

Dit bedankje is gemaakt door @bakverhalen

Wat is voor jullie belangrijk?

Is dat hoe de gasten zich voelen, de indruk die je wil maken, of dat het vooral persoonlijk bij jullie moet passen? Overleg dit vooral even samen. Als je op 1 lijn staat, dan is het makkelijker om verdere keuzes te maken.

De eerste indruk van de gasten

Als je graag meteen een sterke eerste indruk wil maken, waarbij de gasten zich ook speciaal voelen, dan zijn gekalligrafeerde enveloppen echt een aanrader! Je kunt er voor kiezen om deze in goud te kalligraferen, of in zwart. Gouden inkt kost wat meer tijd, de inkt is prijziger, en het vraagt wat meer aandacht. Daarom reken ik hiervoor €0,50 extra per envelop. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om de inkt gewoon zwart te doen. Zwart past overal bij, het is tijdloos, chique dus dan zit je altijd goed.

Het juiste papier kiezen

Handgeschept papier is echt wat anders dan gewoon luxe papier. Het wordt zoals de naam al zegt met de hand gemaakt. Het is echt ambachtelijk werk, dit maakt het papier per vel uniek. Het is echt papier waar ik zelf het meest verliefd op ben. Maar het is ook gelijk wat duurder. Om te printen moet je het stuk voor stuk goed in de machine leggen. Door de textuur gaat een druk ook wel eens mis, daar wordt bij de inkoop rekening mee gehouden. Hetzelfde geldt voor kalligrafie op handgeschept papier. Voor kalligrafie wordt altijd extra papier ingekocht voor eventuele foutjes of ongelukjes. Dit zorgt ervoor dat al met al het schrijven op handgeschept papier dus ook extra kost. Wil je graag handgeschept papier, maar past het niet binnen je budget? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te mixen met een ander soort papier. Dit kan meteen ook een gaaf effect geven! Zo blijft er weer meer budget over voor bijvoorbeeld menukaarten en naamkaartjes.

waxzegel met envelop en zijde lint

Vind jij het vooral belangrijk dat alles jullie persoonlijkheid uitstraalt?

Dan wil je je graag richten op de waardevolle toevoegingen die jullie herkenbaarheid geven. Zoals een eigen trouwlogo die je terugvind op de trouwkaart, menukaart en bedankjes bijvoorbeeld. Of wat dacht je van waxzegels met jullie logo gecombineerd met lint in de kleur van jullie huisstijl. Er zijn veel mogelijkheden!

Kleur is ook een belangrijk onderdeel van herkenbaarheid. Dit kun je als detail heel mooi bereiken met de versiering zoals het lint en waxzegels. Maar overal waxzegels of lint aan toevoegen drijft de prijs weer op. Een alternatief is dan dat je 1 item kiest. Door bijvoorbeeld alleen voor de enveloppen waxzegels te gebruiken. De waxzegels kun je dan kiezen in een bepaalde kleur. Deze kleur gebruik je dan ook weer voor de uitnodigingen en kalligrafie.

Goud als toevoeging aan je uitnodiging kan de prijs vrij snel opvoeren. Voor ambachtelijke foliedruk betaal je minimaal €120 extra. Dat bedrag kun je ook besteden aan enveloppen laten kalligraferen of menukaarten laten drukken en naamkaartjes kalligraferen.

Als je in de styling al veel zorg hebt besteed aan kleuren en details, kun je er ook voor kiezen om de stationery heel basic te houden en de kalligrafie al voor zich te laten spreken. Zwart kan altijd.

menukaart kalligrafie tafeldecoratie

Hoe maak je de juiste keuze?

Vind je de uitnodiging heel belangrijk, en is het nog onzeker wat er mogelijk is wat betreft een diner, dan kun je beter geen spijt krijgen en zeker kiezen voor een uitnodiging met alle opties die jij er graag bij wilt! Maar als je de extra’s weg laat, bespaar je weer een hoop.

Vandaar dat ik je vooral als tip wil geven om eerst samen te overleggen wat voor jullie belangrijk is en van daaruit je keuzes te maken. Ga je voor 1 item dat heel belangrijk is, of kies je een middenweg zodat je meer mogelijkheden hebt?

Ik hoop dat dit je wat meer inzicht heeft gegeven voor het maken van je keuze, mocht je er nog niet uitkomen, dan mag je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Dan kijken we samen welke keuze het beste bij jullie past!

Vanuit het menu kun je de collectie bekijken en kiezen uit waardevolle toevoegingen of kalligrafie voor de dag van je bruiloft. Je kunt ook direct naar bruiloft kalligrafie en de andere pagina’s door op de linkjes te klikken.

(fotocredits uitgelichte afbeelding bovenaan: @Lanapictureslove)

Leave A Comment

Soortgelijke Posts