Naamkaartje workshop kalligrafie

Stap binnen in de magische wereld van kalligrafie, waar schoonheid en expressie samenkomen. In dit artikel onthul ik hoe je kunt leren kalligraferen, waar je inspirerende workshops kunt volgen in Uden en omgeving, en hoe kalligrafie een bron van plezier kan zijn voor iedereen, ongeacht je ervaringsniveau.

Ik ben zelf in 2019 begonnen met kalligrafie als een manier om te ontspannen en te genieten van een hobby. Ik begon met het schrijven van bijbelteksten en spreuken die ik zelf bedacht, hoewel ik moet toegeven dat mijn letters in het begin niet erg mooi waren. Maar ik wilde steeds betere letters maken, dus ging ik op zoek naar informatie en zo kwam ik op een kalligrafie challenge om de basisoefeningen te leren. Daar ontdekte ik de basisstroken, de fundamenten van kalligrafie, en werd ik me bewust van de mogelijkheid om prachtige letters te creëren door middel van kalligrafie. Inmiddels heb ik mee mogen doen aan geweldige styled shoots, prachtige trouwkaarten en logo’s mogen ontwerpen. Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. En jij kunt dat ook!

kalligrafie logo

Start bij de basis

Kalligrafie is een vaardigheid die kan worden ontwikkeld met oefening, geduld en passie. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, kalligrafie biedt een wereld van creatieve mogelijkheden. Het begint allemaal met de basisoefeningen, zoals de basisstroken, die de fundamenten van kalligrafie vormen. Wist je dat dat ook zo is voor brushlettering? De basis van kalligrafie kun je gebruiken bij het maken van je eigen letters! Je snapt daardoor hoe letters worden opgebouwd en hoe je je eigen letters kunt aanpassen. Leren kalligraferen gaat niet over een nacht ijs. Door regelmatig te oefenen en te experimenteren met verschillende pennen, inktsoorten en letterstijlen, zul je merken dat je al snel je eigen unieke kalligrafie-stijl ontwikkelt. En door héél veel oefenen zul je je techniek verbeteren om tot de mooiste resultaten te komen.

Naamkaartje workshop kalligrafie

Plezier in kalligrafie

Een van de meest betoverende aspecten van kalligrafie is het plezier dat je eraan kunt beleven. Het proces van het creëren van prachtige letters en woorden op papier is niet alleen ontspannend en meditatief, maar ook uiterst bevredigend. In het begin kan het lastig zijn dat je niet meteen het gewenste resultaat hebt. Dan kan het je misschien zelfs wel frustreren haha. Mijn tip is om vooral op een rustig plekje te kalligraferen. Wanneer je kinderen hebt rondlopen die tegen de tafel wiebelen of je man is tegen je aan het kletsen, zul je niet volledig de ontspanning erin vinden. En ik spreek uit ervaring dat het best frustrerend is als je net een mooie letter wil maken en je schiet uit. Maar je man en kind(eren) kunnen er ook niks aan doen en hebben gewoon je liefde nodig haha.

Je zult merken dat naarmate je vaardigheden groeien, het gevoel van voldoening en trots toeneemt. Kalligrafie biedt een creatieve uitlaatklep waarin je jezelf kunt uiten en je eigen unieke stijl kunt ontwikkelen.

Naast het plezier van het creëren van kalligrafie kun je ook genieten van het delen van je werk met anderen. Laat je inspireren door de kalligrafiegemeenschap op sociale media of organiseer een kleine expositie van je werk. Het delen van je creaties met anderen kan zorgen voor positieve feedback, nieuwe vriendschappen en zelfs mogelijkheden om je kalligrafievaardigheden verder te ontwikkelen. Er zijn veel challenges die worden georganiseerd op instagram, door daar aan mee te doen motiveer je jezelf om iets moois te maken en je inspireert anderen. Anderen kunnen zo ook jou inspireren, het is heel leerzaam, maar ook echt leuk want je bouwd al gauw een netwerk op met anderen die kalligrafie net zo leuk vinden! Als je niet van social media houd kun je het natuurlijk ook gewoon echt voor jezelf doen en echt een fijn momen van ontspanning hebben.

Trouwkrans met kalligrafie semi vierkant

Workshop kalligrafie

Als je in de buurt van Uden woont en je wilt je kalligrafievaardigheden verder ontwikkelen, dan heb je geluk! Ik bied workshops aan bedrijven en geef ook workshops aan huis. Binnenkort zal ik ook een eigen locatie huren, waar ik nog meer mensen kan verwelkomen om samen de schoonheid van kalligrafie te ontdekken. Tijdens deze workshops creëren we een gestructureerde leeromgeving waarin je begeleid wordt bij het leren van de basis van Copprplate Kalligrafie, letters maken en het experimenteren met inkt en een kalligrafiepen. Het is een geweldige kans om te leren van een ervaren kalligraaf en te genieten van de gezellige sfeer van gelijkgestemde kalligrafie-liefhebbers. 

Dus waar wacht je nog op? Pak een pen en papier en begin je eigen kalligrafie-avontuur! Of je nu een beginner bent die net begint met de basisstroken of een ervaren kalligraaf die zijn of haar vaardigheden wil verfijnen, kalligrafie heeft voor iedereen iets te bieden. Ontdek de betovering van kalligrafie, leer, creëer en geniet van deze prachtige kunstvorm. 

Gratis oefenblad

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van kalligrafie verder wilt ontdekken, nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen op mijn workshoppagina. Daar kun je gratis oefenbladen downloaden om de basis vast te leren. Je vindt er meer informatie vinden over mijn workshops, of het nu voor bedrijven is of bij jou thuis. Binnenkort zal ik ook mijn eigen locatie huren, waar we samen kunnen komen en onze liefde voor kalligrafie kunnen delen. 

Laat je betoveren door de wereld van kalligrafie en ontdek de vreugde en voldoening die het met zich meebrengt. Veel plezier! 

Workshop
menukaart kalligrafie tafeldecoratie

Bekijk mijn portfolio om te zien welke trouwkaarten ik al heb mogen maken!

Je kunt daar ook meteen het werk zien van verschillende trouwleveranciers. Ben je specifiek op zoek naar trouwleveranciers? Dan zou je hier ook nog een kijkje kunnen nemen: https://www.wed2b.com/nl-nl/bruidswinkels/zuiden/noord-brabant/wed2b-eindhoven

Veel plezier!

(fotocredits  @Lanapictureslove)

Soortgelijke Posts