diner bruiloft met gestylde tafel met kalligrafie tafelloper

Vind je die sierlijke letters ook zo mooi en zou je kalligrafie graag willen toepassen op je bruiloft?  Het geeft een statement van elegantie, luxe, een romantische sfeer en extra persoonlijkheid. In dit artikel geef ik je 10 ideeën hoe je dat kunt toepassen op je bruiloft!

Klassieke kalligrafie elementen in trouwkaart

1. De trouwkaart

Je trouwkaart weerspiegelt de sfeer die jullie willen ervaren tijdens jullie bruiloft. Het mooie aan kalligrafie, is dat je ziet dat het een ambacht is en dit brengt ook meteen die sfeer. Met handgeschreven kalligrafie worden de letters speciaal op maat gemaakt voor jullie namen. Vooral met flourishing (van die mooie krullen) zijn er veel variaties mogelijk in het schrijven van de letters. Bij het ontwerpen van de kaarten kijk ik dan ook welke vormen het mooiste uitkomen. Dit maakt het echt uniek.

Het wordt best prijzig als je iedere uitnodiging los met de hand zou laten schrijven. Gelukkig is daar een goede oplossing voor! Door de kalligrafie eerst met de hand te schrijven en daarna te digitaliseren hoef ik niet elke uitnodiging los te schrijven.
Kalligrafie digitaliseren voor je uitnodigingen is ook heel praktisch, omdat je zo bepaalde details tijdens je bruiloft makkelijk kunt laten terugkomen. Bijvoorbeeld je eigen trouwlogo dat je op de uitnodiging en voor de menukaart gebruikt.

enveloppen kalligraferen

2. De eerste indruk

Je bruiloft begint niet pas op de dag zelf! Vaak stuur je een save-the-date al zo’n 12 tot 9 maanden van te voren. Dit is hét moment om je gasten al een eerste indruk te geven!

Jouw envelop valt meteen op tussen de andere post
Etiketten kunnen echt niet… Wat wel kan zijn gedrukte enveloppen. Maar er gaat niks boven handgeschreven enveloppen in kalligrafie! Het is zo speciaal om een envelop in kalligrafie te mogen ontvangen! Je weet gelijk dat er iets bijzonders in zit. Het voelt als een hele eer om je eigen naam en adres op een prachtige envelop te ontvangen. Je kunt de envelop aan de binnenkant extra mooi maken door een voering- ook wel envelopliner genoemd- toe te voegen. En dan natuurlijk het liefst met een mooie waxzegel om de envelop mee te sluiten.

Wist je trouwens dat je ook de postzegels kunt personaliseren? Bijvoorbeeld met een element uit de uitnodiging, een foto van de locatie of de letters van jullie naam?

welkomstbanner met kalligrafie en lettertype

3. Breng extra sfeer met kalligrafie op de dag van je bruiloft

Op de dag van je bruiloft kun je de gasten meteen een warm welkom geven en laten weten waar ze naartoe mogen, door een welkomstbord neer te zetten. Het is natuurlijk wel zo leuk als die letters op het bord dan wel in hetzelfde schrift zijn als de enveloppen en het ontwerp van de uitnodiging. Dit kan dus doordat ik de handgeschreven kalligrafie digitaal maakt! Een leuk alternatief voor een welkomstbord is een banner! Op een goede kwaliteit katoen kan ik met de hand kalligraferen, maar ook een lettertype schrijven. Hang het aan een mooi frame en hang er prachtige bloemen boven, zie je het al voor je?

geloften uitspreken

4.Geloften om te bewaren

Ga jij geloften doen tijdens je bruiloft? Wat je nu veel ziet zijn hele mooie geloftenboekjes, op luxe papier, met een mooi lint eromheen en dan de titel in kalligrafie. Wat ook heel mooi is, is om je geloften helemaal uit te laten schrijven in kalligrafie. Als je het dan mooi inlijst heb je een mooi tastbaar aandenken.

menukaart kalligrafie tafeldecoratie

5. Kalligrafie als onderdeel van de tafelversiering

Tijdens het diner kun je ervoor kiezen om de hele menu kaart of een gedeelte in kalligrafie te maken. Het is ook heel gaaf om bepaald details uit de trouwkaart in de menukaart terug te laten komen. Stel je hebt je eigen trouwlogo, hoe leuk is het dan als jullie eigen logo terug te zien is op de menukaart!

kalligrafie naamkaartjes en tafeldecoratie

6. Ga jij gebruik maken van naamkaartjes op tafel?

Het geeft meteen iets om over te praten, wanneer je gasten aan tafel gaan zitten bij hun eigen naamkaartje, helemaal als je kunt zien dat er tijd en aandacht aan is besteed. Het kan bovendien heel praktisch zijn om naamkaartjes te gebruiken tijdens het diner. De naamkaartjes worden natuurlijk weer in dezelfde stijl geschreven. Maar dit wordt echt met een speciale pen en inkt direct op het papier geschreven, bij sommige inkt kun je dit zelfs voelen! Gegarandeerd dat je gasten zich extra speciaal voelen als ze hun naam zo mooi geschreven zien. Heb jij een mooie illustratie op je trouwkaart? Voeg deze dan toe aan je naamkaartjes! Je kunt naamkaartjes ook plaatsen bij de gerechten als je gebruik maakt van een lopend buffet.

 

Alle ideeën op een rijtje:

  1. Trouwkaart
  2. Envelop
  3. Welkomstbord of banner
  4. Geloften
  5. Menukaart
  6. Naamkaartjes
  7. Wat dacht je van kleine bordjes bij het gastenboek of een speciale plek waar de foto’s gemaakt worden?
  8. Een label met kalligrafie als bedankje om de dag mee af te sluiten
  9. een tafelloper als eyecatcher
  10. Backdrop: jullie trouwtekst op doek als achtergrond

De foto’s voor dit artikel zijn gemaakt tijdens verschillende styled-shoots. Voor meer inpsirerende foto’s en het hele team erachter kun je een kijkje nemen in mijn portfolio!

Leave A Comment

Soortgelijke Posts